Stod i helgen och säkrade en stege som min svåger använde för att skruva fast ett plåttak.
Hade tid att studera mina ben (hade shorts) och det myllrade av knott, säkert ett 30 -tal på varje ben. När vi flyttade stegen för att fortsätta att skruva, passade jag på att spraya mina ben med dR1 och smörja ut det. Vid stegen igen, tittade jag på mina ben, inte en knott. Alla var nere på skorna. Detta medel funkar även mot brems (vissa säger broms), kan varmt rekommenderas.
Det bästa medlet mot flygfän jag hittills har testat. Jag är 54 år och gillar att fiska, så jag har provat det mesta inklusive beckolja från förr.
Stort tack för en jättebra produkt!

Mvh Dick Carlsson. Sö Sunderbyn den 2018-08-06

 

NIMs Anti-Itch Neem Lotion är ett medel som verkligen funkar.Effektivt, efter bara en gång slutade hästen klia sig märkbart. Används en gång i veckan, men vi märkte att det höll sig bra även med varannan vecka. Om det är insekter eller något annat som gör att din häst kliar sig i man och päls, så investera i denna flaska. Kräma på behövda ställen och din häst kommer tacka dig. Vår testhäst har nu en ordentlig man igen.

HIPPSON Prylbloggen 2014-10-13 Cecilia Konvalina.

 

Tack för toppenbra myggmedel..inte ett myggbett..på riktigt.
Det hör inte till vanligheterna här ute i skärgården.

Maria Bohlenius

 

Vill passa på och ge er en stor eloge för er DR 1 myggspray. Jag är väldigt allergisk mot insektsbett och den är min räddning när jag är ute och fiskar och jagar. Har provat alla möjliga medel men inget som är ens i närheten av att vara så effektivt som ert. Har använt det sedan 2010-2011 och kommer aldrig att byta mot något annat. Tack för en helt otroligt bra produkt och för er utomordentliga kundservice.

Henrik Nordeng
Härnösand den 2016-08-11.

 

”Myggmedel ska testas på människohud. /
Mosquito spray should be tested on human skin.”

”Ni använder icaridin och ni mikroinkapslar den. Bättre kan det knappast bli./
You are using icaridin and you are microencapsulating it. Could hardly get any better”.
(comments on DR 1)

Walborg Thorsell
Docent in experimental parasitology

 

DR 1 – en bra reskamrat i Kirgizistan (aug 2015)

Gabriel Donati

 

Vi känner till att Anti-Itch Neem Cream egentligen är framtagen för djurvård. Vi kan intyga att den även fungerar utmärkt för behandling av både fotsvamp och psoriasis på armbågarna.

Bertil Karlsson och Siv (Stånga, Gotland den 2015-08-28)

 

Tomas,  glad svampplockare i  t-shirt –  fungerar inte utan ett bra myggmedel.
Tomas,  happily mushrooming in short sleeves thanks to an efficient mosquito spray.


Besök gärna Tomas Hellebergs blogg där han delar med sig av sina synpunkter på DR 1;
https://njutavnaturen.wordpress.com

”Jag har använt dR 1 i många år nu och aldrig varit  särskilt besvärad av mygg. Men när  min spray tog slut så råkade jag köpa en (Produkt X) i tron om att skillnaden inte var särskilt stor. Tror jag fick fler myggbett under en timme i skogen med (Produkt X) än under 5 dygn i fjällen med dR 1. Nu har jag beställt en halvliter dR 1 för att aldrig stå utan igen. Det är en modern högteknologisk lösning med mikrokapslar som gör att medlet både räcker länge och inte tränger in i huden. Prisskillnaden mellan de olika medlen är minimal. ”

Tomas

 

DR 1 is perfect for us!  – Greetings from two  persons on  a mountain tour in Abisko (June 30, 2015.)

 

Vi har fått mycket positiva reflektioner om DR 1, och vi sålde slut på dem ganska snabbt.

Vi hade ganska mycket av det ”vanliga” myggmedlet kvar och det blev svårt att motivera och sälja det när vi märkte att DR 1 var mycket bättre. Så nu har vi snart sålt slut på vårt ”gamla” lager och ser fram emot en ny sommar med DR 1 i vår butik.

Med vänliga hälsingar,

– Sälens Fiskespecialist, Lena Brändholm www.salensfiske.com   (2014-08-21)

 

I am very happy with your products. I washed his mane with Anti-Itch Neem™ Shampoo twice now and the dead skin flakes come out easily. The itch has decreased. I also applied the Anti-Itch Neem™ Cream on the very sore parts. The skin healed and is now in better condition.

The fly spray DR 1 also is very nice. It has the best visible effect I noticed compared to other fly sprays so far.

Annette Flottmann-Nilsson, the Netherlands (Aug 31, 2013)

 

Jag har en shettis som har problem med exem och klåda på sommaren. Jag har under flera år provat många olika preparat för att komma tillrätta med hans problem och  lindra hans klåda.

Inget har gjort någon väsentlig skillnad. Jag har även låtit honom gå med Bucas-insektstäcke på sig sommartid med det gillade han inte alls. Då stod han bara i hagen och såg deppig ut.

I slutet av förra sommaren provade jag Anti-Itch Neem Lotion och tyckte att jag såg en viss förbättring. I år började jag smörja man och svansrot med  Neem  Lotion redan i våras och vilken skillnad! Han har tidigare kliat av sig svansen på svansroten och halva manen varje sommar. I år har han inte kliat sig alls vare sig i manen eller på svansen. Det är knappt att jag tror att det är sant.

Sammanfattningsvis kan jag bara säga: Det blir ingen  mer sommar utan Neem Lotion!

Annika Irving och shettisen Robin (Jönåker den 2013-07-10)

 

DR 1 är ett ypperligt preparat, även drygt i hantering. Sprayar på armar, underben, runt halsen. Om man ej duschar el badar sitter preparatet i ca 8 timmar. Vi rekommenderar till våra utlandsresenärer som har varit mycket nöjda. Man ska akta sig för insektsbett pga att det är en annan bakterieflora, och man kan få besvärliga infektioner. Skyddar mot denguefeber, sandflugor, malaria osv. Även här hemma har vi god nytta av sprayen. Lämplig i bär- och svampskogen. Skyddar mot både mygg och fästingar. De flesta som använt sig av medlet är väldigt nöjda.

Elisabeth Jäske (2012-08-20)
Bredängs Vaccination & Läkarmottagning

 

Anti-Itch Neem Lotion är en mycket bra produkt. Min eksemhäst har aldrig varit så bra en sommar. Är utan täcke!! Har provat diverse produkter i 11 år nu.
Använder också lotion runt ögonen bl a på min andra häst för flugorna skyr medlet. Bra effekt också på småsår.

Vänligen hälsningar

Gunnel Bylund (2012-08-23)

 

Jag har under flera år haft problem med eksem under vår och sommarperioder på en ponny. Hon kliar av sig all man och hela svansroten är sårig. Ja har förtvivlat prövat flera olika salvor utan minsta resultat. Anti-Itch Neem är den första och enda salva som har kunnat hjälpa vår häst att lindra och läka alla sår. Rekommenderar den varmt!

Elisabet Johansson (7 juni 2012)

 

Måste säga att jag är helnöjd med Anti-Itch Neem Lotion och Schampot. Tvättade/smorde min eksemhäst andra halvan av förra sommaren med bra resultat och för två veckor sedan såg jag att han började klia igen. Så han åkte in på dusch och uppsmörjning.

Tvättar var 5:e dag (eller när han är riktigt svettig/smutsig i man och svans), smörjer efter varje tvätt samt en gång emellan. Och han har inte kliat något sen jag började!

Era produkter är de som har fungerat bäst på honom och jag slipper smörja och dona med det varje dag! Ni gör ett otroligt jobb så kämpa på! Det är bra produkter och fler borde få upp ögonen för dem!

Emma Norén, (24 maj 2012)
Hästfocus,
Moheda

 

Jag har använt myggsprayen (DR 1) både till mig och mina barn. Den är överlägsen på marknaden.

Min dotter som är 7 år är allergisk mot bett och äter mediciner på sommaren. I år har hon sluppit det tack vare myggsprayen. Vi är mycket i skog och vid vatten så sprayen är alltid med!

Jessica Nilsson (18 september 2011)

 

Vi har fått positiva kommentarer från våra kunder. Vi har kunnat rekommendera DR 1 till kunder som vill ha ett bra insektsskydd men som är lite tveksamma till att använda produkter med starka kemiska medel i eftersom det är mikroinkapslat och inte tas upp genom huden lika mycket som annat medel.

Vi har använt det hemma på egna djur med gott resultat. Jag själv har kontaktallergi och brukar vara mycket känslig mot sådana här medel men har inte alls reagerat lika mycket på DR 1. När jag sprayar mina hästar får jag ju alltid medel på mig i och med att det är små partiklar i luften vid sprayning men DR 1 har inte gett mig några obehagliga hudreaktioner.

Susanne Leijonhufvud(3 augusti 2011)
HorseTack Hästsport,
Gävle
www.horsetack.se

 

Har provat myggmedlet DR 1 både vid jakt men också vid midsommartid i renskogen. Medlet är suveränt och håller myggen och andra flygfän på behörigt avstånd. Jag vill rekommendera myggmedlet till hundra procent.

Harry Grape (24 juli 2011)
Övertorneå

 

Can’t rave enough about the Ant-Itch Neem Lotion. I have a horse on livery here who absolutely eats himself to bits in the summer. He started properly going at himself all round his sheath and his elbows about 2 weeks ago so I started using this lotion and saw a difference almost immediately and now its all healed up and he has stopped biting himself. It’s makring a huge difference to his summer (and mine).

Kim Alexander (20 juni 2011)
On The Hoof,
Spain
www.onthehooftack.eu

 

Jag har provat både Anti-Itch Neem Schampo och Anti-Itch Neem Cream-salva på vovven min. Det var superbra. Speciellt salvan som absorberas snabbt och inte lämnar några kladdiga fotavtryck efter sig. Zak slickade inte heller av salvan, vilket han brukar försöka göra.

DR1 fungerar också superbra. Vi var nere i Marbella för tre veckor sedan, och jag tog det på min dotter som blev helt myggfri och det slutade klia också. Jag bugar och tackar än en gång!

Suzanna Stache, (19 oktober 2010)
Lund

 

Vi har varit 9 dagar på fjällvandring i Jämtland delvis i björkskog med mycket mygg. DR1 fungerar till hundra procent. Har även testat i Stockholms skärgård nu i helgen med mycket mygg på Ornö och det fungarar lika bra här. Jag är helnöjd!

Ulf Bolander (2 september 2010)
Örebro

 

Vi på Svenska Jaktportalen är en jaktarrangör som arrangerar jakter över hela landet. Som professionella jägare är vi ute i skog och myrmark 250-300 dagar om året och ett ständigt återkommande problem har varit MYGGEN.

Vi har tillsammans med våra kunder nu testat myggmedlen MK 19, DR1, Mygg & sånt under en hel jaktsäsong. Den enhälliga stämman bland jägare är att det är dom bästa myggmedlen dom har provat, och jag kan lova att jägarkåren är kräsen och har dessutom provat de flesta myggmedel som finns på marknaden, vi har även försökt tillverka eget med mindre lyckat resultat.

Så ÄNTLIGEN kan vi jägare andas ut och känna oss trygga med de produkter NIM producerar, vi slipper nu fäkta med händerna när vi sitter i pass. Nämnas kan att av de testområden vi befann oss i ligger ett i det rikskända Gysinge/Tärnsjö området, där myggen har varit en plåga för människor och djur. Även i detta område höll myggmedlen god effekt.

Vi har även levererat Anti-Itch Neem Lotion och också denna produkt får lovord från användarna. Vi är stolta användare och leverantörer av NIM’s produkter.

Peter Sjölin (8 augusti 2010)
Svenska Jaktportalen
www.svenskajaktportalen.se

 

Ville bara tacka dej för ett supermedel mot mygg (DR1). Det var en behaglig resa i Tännäsfjällen med ditt medel. Lycka till med försäljningen, kommer säkert att gå jättebra.

Michael Wirsand (26 juli 2010)
Karlstad

 

Måste bara tala om att DR1 Myggsprayet är helt underbart bra! Har använt det på såväl hästarna som mig själv i sommar och det har fungerat suveränt! Snart är flaskan slut så jag tänkte passa på att beställa två av dig.

Inackorderingshästen i stallet hemma fick prova Anti-Itch Neem Lotion. Han har fått väldigt stora bett av insekter. Ägaren var först skeptisk till det, men efter att ha använd lotionen är hon överförtjust i den. Betten är inte alls lika stora och hästen är inte irriterad av dem längre.

Emma Norén, (14 juli 2010)
Hästfocus

 

Harrens medelvikt har som bekant sjunkit sedan Hans Lidmans dagar, dock verkar knotten vara ett oföränderligt släkte. Jag hade i år beväpnat mig med ett för mig nytt myggmedel, MK 19 i en mycket behändig flaska med spraypump.

Handhavandet visade sig vara det bästa jag har upplevt hittills. Sprayen fördelar sig jämnt över ett större område i en tunn dimma, doften är behagligt svag. Framför allt upplevde jag att MK 19 var skonsamt, där jag tidigare alltid haft problem med svidande ögon när tidigare produkter rinner ner från pannan. Den aktiva substansen ska enligt tillverkaren vara mikroinkapslad och det är möjligt att detta minskar risken för slemhinneretning. Hur som helst kunde jag blunda, spraya rakt i ansiktet, öppna ögonen efter någon sekund utan några besvär. Säkert inte ett av tillverkaren rekommenderat tillvägagångssätt, men för mig mycket effektivt.

Effekten bedömer jag vara lika bra som andra DEET-produkter. Det avgörande för att jag även i fortsättningen använder mig av MK 19 är det överlägsna handhavandet. Jag hade ett ovanligt behagligt fiske i Sandåslandet den här sommaren.

Johan Probst (4 september 2009)
Flugfiskare och Läkare,
Uppsala

 

DR1 är godkänt för människa och häst. Djuren behöver också skydd mot bitande insekter!

Jag vistas mycket i Spanien, där myggen smittar boskap och husdjur med dödliga sjukdomar som “Lesmaniosis” och “blå tungan”.

När det gäller mig själv kan jag upplysa om att MK19 och DR1 är så effektiva att jag inte ens sprayar på huden. Jag sprayar i rummen, på gardinerna, på skor och kläder om jag ska ut. Också som skydd mot fästingar och flugor.

Jag har sålt NDC:s produkter i ca 5 år och mina spanska och engelska kunder är lyriska. De säger att de har räddat livet på flera hästar! Har själv följt upp ett antal fall och instämmer.

Tolka detta inlägg som reklam om ni vill men när man inom EU tillåter medel som i Sverige har varit förbjudna sedan länge så känns det etiskt rätt att pusha för människo-, djur- och miljövänliga produkter.

Gunilla Guillen (12 juli 2009)
ALIBI Equs S.L.,
Stockholm/Estepona

 

Innan någon kommenterar eller utformar någon sort av “tävling” mellan de olika preparat som finns inom “myggbranschen” torde väl en komplett studie från alla medel som finns på den svenska marknaden utföras. Vad jag vet görs tester utav dagspressen, där de väljer de medel som finns på “stora butikens” hylla och utifrån denna test väljer folk.

Min egen test, gjord med de flesta medel på marknaden och utförd med vänner inom jägarkåren, testat i Sverige, Kanada samt Afrika, visar klart att DR1 samt MK19 är oslagbara, inte enbart för skydd av mygg, utan att de inte har någon form av kladd, lukt eller andra obehag.

Microinkapslingen gör den ovanligt barnvänlig då medlet ej tas upp i kroppen på samma sätt som övriga medel.

Framför mina gratulationer till Elisabeth på NIM Distribution Center AB för alla de fantastiska medel hon medverkat i för att få fram!

Michael Wallerstedt  (12 juli 2009)
Göteborg

 

Mitt namn är Stefan och är en vanlig konsument som testat en av era myggprodukter med häpnadsväckande resultat!
Som norrlänning (men bosatt i Stockholms län) är det inte lätt att imponera på mig när det gäller myggmedel. Särskilt eftersom det funnits/finns så många produkter som inte fungerar.
Av en slump så köpte jag en liten flaska MK19 på Lidl förra hösten och resultatet har varit fantastiskt. Ja, helt otroligt faktiskt!
Tusen tack för en mycket bra produkt!

Stefan Sjödin (4 juli 2009)
Rimbo

 

Glöm inte myggskyddet

Efter en härligt varm vår är det lätt att glömma bort våra vänner myggen. Som vanligt stortrivs de just där du tänkt placera ditt tält och de älskar när du tänder stormköket för att laga mat.
Huskurerna mot mygg är många men våra favoriter just nu är sprayerna MK-19 och Mygg & Sånt – bättre lukt, mindre klet och mycket gott resultat!
AddNatures Nyhetsbrev juni 2008
Resultat av test i Thailand
MK 19 verkar vara effektivare än andra medel vi hade med oss; MyggA, Mygg & Sånt och Autan.
De kroppsdelar som sprayades med MK 19 drabbades av väsentligt färre myggbett än de som behandlats med andra myggmedel.
Om vi t ex sprayade vänster fot och ben med MK 19 och höger fot och ben med ett av de andra medlen, så hade vänsterbenet alltid färre, om ens några myggor jämfört med högerbenet.

Utdrag ur www.smartstuff.se

 

Utlåtande om MK19

Vi är några, både jägare och fiskare på svenska västkusten, som haft tillfälle att prova myggmedlet MK19. Envis blåst gjorde att proven blev kortare och mer osäkra än som var tänkt, men här är i varje fall första intrycket.

MK19 är lätt att applicera, utan att verka kladdigt, och likaså utan tecken till hudirritation. Noterbart är att myggorna höll sig på längre avstånd, jämfört med andra myggmedel, oavsett kläder eller hud. Inte ett enda myggstick noterades på sprayade ytor eller i närheten därav. Medlet behöver därför inte alltid vara heltäckande.

Hur lång tid MK19 verkar har vi inte kunnat beräkna exakt. Klart är dock att det kan gå ganska lång tid innan ny applicering behövs. Totalt sett det mest effektiva myggmedel vi hittills provat.

Terner Oskarsson
Fiskejournalen

 

Mygg & Sånt erhöll 4 patroner av 5 möjliga vid test av K4 i Arvidsjaur.

Värnpliktsnytt, nr 11, 2001

Eclipse Biofarmab har under många år distribuerat RB 86 och Mygg & Sånt till fackhandeln inom den svenska hästnäringen.

Produkterna är synnerligen omtyckta och vi har fått mycket positiv “feedback” från såväl handlare som slutkonsumenter.

Hishult 2006-02-13

ECLIPSE BIOFARMAB
Lars Jeppson
Marknadschef

 

From: “Borje Nilsson”
To: “NIM Distribution Center AB” <info@bionim.com>
Sent: Tuesday, June 21, 2005 2:13 PM
Subject: Mygg&Sånt

De senaste två somrarna med Mygg & Sånt i ryggsäcken kan jag konstatera att medlet har hög effektivitet.

Ingen kladdig känsla efter insmorning, motståndskraftig vid transpiration och regn. Samt att medlet har en för mig tilltalande doft.

Mygg & Sånt finns i min packning under turer i skog och fjäll för att undvika att mygg, knott och andra insekter inte skall riskera förstöra en skön vistelse där ute.

Börje Nilsson (21 juni 2005)
Gällivare

 

From: Gunnar Westrin
To: info@bionim.com
Sent: Monday, October 17, 2005 5:55 PM
Subject: Myggmedel.

Jag har under sommaren 2005 haft förmånen att få pröva myggmedlen Mygg å Sånt och MK19 från NIM Distribution Center AB. Detta på mina fiske- och vildmarksresor till våra nordligaste fjälltrakter, under de mest myggrika veckorna på år och dagar.

Jag har under ett helt fiskarliv mest använt mig av en blandning av beckolja och djungelolja, förvisso en bra blandning men med en salig blandning av klet och nostalgi.

Bägge de nya myggmedlen Mygg å sånt och MK19 fungerade alldeles ypperligt under resorna. Mest frekvent blev doch MK19 eftersom detta var en så kallad mikroinkapslad myggspray. Den kletade inte och var även attraktiv för mig under sovtimmarna. Bägge myggmedlen är lätta att hantera och lätta att använda. En fördel kan också vara den vita flaskan, som på så sätt är lätt att hitta, även om den lagts på marken.

MK19 användes oftast under vandringarna, eftersom medlet inte rann ner i ögonen vid kraftig svettning. En given fördel är att bägge flaskorna har manuell pump, utan vare sig freoner eller annat som kan skada naturen.

MK19 blev min nya favorit, utan att för den skull ignorera Mygg å Sånt, och bägge flaskorna kommer hädanefter att finnas med i fjällpackningen.

Gunnar Westrin.
Författare och fjällfarare.
www.westrin.se